Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

  • 18 Decembrie 2021 15:20
Numărul de cazuri de Omicron se dublează în cel mult 3 zile în zonele cu transmitere comunitară (OMS)

Varianta Omicron a coronavirusului a fost raportată în 89 de țări, iar numărul cazurilor se dublează în 1,5-3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunțat sâmbătă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters.

Omicron se răspândește rapid în țările cu niveluri ridicate de imunitate a populației, dar pe moment nu este clar dacă acest lucru este cauzat de capacitatea virusului de a se sustrage imunității organismului, de inerenta sa transmisibilitate crescută sau de o combinație a celor două, a declarat OMS, potrivit Agerpres.

Organizația a desemnat Omicron drept o variantă îngrijorătoare pe 26 noiembrie, la scurt timp după ce a fost detectată pentru prima dată, iar multe aspecte legate de aceasta sunt încă necunoscute, inclusiv gravitatea bolii pe care o provoacă.

"Există încă date limitate privind gravitatea clinică a Omicron", a precizat OMS. "Sunt necesare mai multe date pentru a înțelege profilul de severitate și modul în care gravitatea este influențată de vaccinare și de imunitatea preexistentă".

OMS a avertizat totodată că, având în vedere creșterea atât de rapidă a numărului de cazuri, în unele locuri spitalele ar putea fi copleșite.

"Spitalizările în Marea Britanie și Africa de Sud continuă să crească și, având în vedere creșterea rapidă a numărului de cazuri, este posibil ca multe sisteme de sănătate să fie rapid copleșite", indică OMS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău