Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în scădere

  • 02 Martie 2016 08:47
Numărul cazurilor de infecții respiratorii este în scădere

Gripa și infecțiile respiratorii acute bat în retragere. În ultima săptămână de iarnă numărul îmbolnăvirilor cu infecții respiratorii acute a scăzut sub pragul epidemic.

Vicedirectorul CNSP, Nicolae Furtună a declarat pentru IPN că deși numărul cazurilor de îmbolnăviri este în descreștere, vremea favorizează încă răspândirea bolilor.

Potrivit vicedirectorului CNSP, actualmente este perioada de declin a infecțiilor respiratorii și a gripei. „Noi mergem în descreștere, dar încă ne menținem la parametri înalți. Acum suntem în descreștere pe majoritatea indicatorilor: de spitalizare, de incidență și pe indicatorii separați de înregistrare a cazurilor de viroze, gripă și infecții”, a menționat Nicolae Furtună.

Totodată, vicedirectorul CNSP a menționat că nu se știe cât va dura perioada de declin pentru că vremea este în favoarea bolilor. „Temperaturile mici de noapte și cele ridicate din timpul zilei, precum și umiditatea înaltă creează condiții prielnice pentru răspândirea gripei”, a menționat Nicolae Furtună.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, de la începutul anului, în țară s-a înregistrat 16 cazuri de deces în urma complicațiilor asociate cu grupa. Toate persoanele decedate nu au fost vaccinate contra gripei și s-au adresat tardiv după asistență medicală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău