Numărul cazurilor de infectare cu hepatita A este în creștere

  • 05 August 2014 14:24
Numărul cazurilor de infectare cu hepatita A este în creștere

Numărul cazurilor de infectare cu hepatita A este în creștere de aproape 6 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, avertizează reprezentanții Centrului Național de Sănătate Publică.

Potrivit acestora, de la începutul anuluipeste 80 de persoane, majoritatea copii, s-au îmbolnăvit de hepatită. Potrivit Centrului Național de Sănătate Publică, un focar de infecție cu Hepatita A există în prezent în satul Drăgușeni, din raionul Strășeni, unde 33 de localnici au contractat boala, dintre care 19 sunt copii. În orașul Strășeni sunt înregistrate 10 cazuri. Un al treilea focar se înregistrează în localitatea Vălcineț din raionul Călărași unde sunt înregistrate 23 de cazuri dintre care 20 sunt copii. 

Rezultatele testelor efectuate astăzi de specialiștii Centrului Național pentru Sănătate Publică în satul Drăgușeni au arătat că apa a fost poluată cu bacterii. Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii recomandă consumarea apei îmbuteliate sau fierte, spălarea frecventă pe mâini cu săpun, spălarea fructelor și legumelor înainte de consumare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău