Numărul cazurilor de gripă se află sub PRAGUL CRITIC

  • 20 Ianuarie 2016 19:13
Numărul cazurilor de gripă se află sub PRAGUL CRITIC

14 persoane, cu vârsta între 2 și 53 de ani, s-au infectat cu virusul gripal în ultimele zile în Republica Moldova.

Ungheni, Cahul, Bălți, Ocnița, Călărași și Chișinău sunt localitățile de unde provin bolnavii. Deși în creștere față de săptămâna precedentă, numărul cazurilor de infecție cu gripă în Republica Moldova se află sub pragul critic, potrivit datelor Centrului Național de Sănătate Publică.

Potrivit vicedirectorului Centrului Național de Sănătate Publică, Constantin Spânu, în acest sezon pe teritoriul Republicii Moldova nu s-a înregistrat încă nici un caz de deces cauzat de virusul gripal. Autoritățile de la Chișinău sunt în permanent contact cu autoritățile din statele vecine. În Ucraina de exemplu, din cauza gripei porcine, în ultimele 4 luni, au decedat aproape 30 de oameni, majoritatea în regiunea Odesa.

”În Ucraina există cazuri de deces. Sezonul trecut am avut și noi cazuri de deces care au fost rezultatul inițierii tardive a tratamentului, undeva în a opta a noua sau a zecea zi după apariția simptomelor. Deci una din principalele cauze care poate duce la deces este adresarea la medic și inițierea tardivă a tratamentului. Organizația Mondială a Sănătății recomandă că pentru preparatele care există în dotare, cu acțiune anti gripală eficient, de a iniția tratamentul, dacă este posibil, în primele 72 de ore de la apariția primelor simptome”, a declarat Constantin Spânu.

Pentru a preveni răspândirea virusului, medicii recomandă populației să ia măsuri de profilaxie, iar la apariția primului caz de îmbolnăvire, se recomandă izolarea imediată a persoanei pentru a reduce riscul răspândirii infecției.

În sezonul rece al anului trecut, complicațiile provocate de gripă au dus la moartea a peste 20 de persoane. Majoritatea din ele sufereau de afecțiuni pre-existente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău