Număr record de turiști în 2017 în România, peste 12 milioane de persoane

  • 21 Noiembrie 2017 11:16
Număr record de turiști în 2017 în România, peste 12 milioane de persoane

Turismul românesc este în creștere cu aproximativ 10% în 2017, conform datelor oficiale, iar numărul total al turiștilor care aleg destinații din România se estimează că va depăși în acest an 12 milioane, o valoare care nu a mai a fost atinsă din anul 1990, susține Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), informează Agerpres.

Potrivit acestuia, numărul turiștilor străini va ajunge de asemenea la un record de peste 2,6 milioane.

“Turismul românesc este în creștere în acest an, conform datelor oficiale, cu aproximativ 10%. Pe de o parte, numărul turiștilor străini va ajunge la un record de peste 2.600.000, iar pe de altă parte turiștii români sunt în număr din ce în ce mai mare. În primele nouă luni ale anului 2017, numărul de turiști români pe destinații din România a crescut cu un milion, până la 9,5 milioane. Conform tuturor estimărilor, numărul total al turiștilor care aleg destinații din România va ajunge în acest an la peste 12 milioane — o valoare care  nu a mai a fost atinsă din anul 1990. Interesant este că turismul balnear este o destinație din ce în ce mai apreciată, iar vânzările noastre pe acest segment s-au dublat în acest an”, a spus Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, într-un comunicat.

Conform informațiilor centralizate după închiderea Târgului de Turism al României, românii au manifestat un interes în creștere pentru turismul local, la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, principalele destinații turistice pentru sezonul de iarnă 2017 având deja un grad de rezervare de peste 90%. Cele mai căutate destinații au fost Călimănești — Căciulata, Băile Felix, Băile Govora, Valea Prahovei și Bran-Moeciu.

Pentru vara anului 2018, cu ocazia Târgului de Turism al României, au început înscrierile timpurii, iar stațiunile care conduc în topul rezervărilor sunt: Mamaia, Eforie Nord și Jupiter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău