Număr dublu de operații pentru tratamentul AVC, acoperite de asigurarea medicală obligatorie

  • 24 August 09:55
Număr dublu de operații pentru tratamentul AVC, acoperite de asigurarea medicală obligatorie

Numărul persoanelor care au beneficiat în prima jumătate a anului curent de intervenții chirurgicale în cazul accidentului vascular cerebral (AVC) s-a dublat comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Astfel, 42 de pacienți au avut acces la operații minim-invazive gratuite, realizate cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație în cadrul programului special „Tratamentul intervențional în AVC ischemic acut”, finanțat din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală, se arată în comunicat.

Compania Națională de Asigurări în Medicină a alocat pentru intervențiile respective aproape patru milioane de lei, dintre care peste trei milioane reprezintă valoarea consumabilelor costisitoare – dispozitive medicale performante, folosite în tratamentul intervențional al AVC.

Operațiile în cadrul programului sus-menționat au fost efectuate în două instituții medico-sanitare publice republicane contractate de CNAM: Institutul de Medicină Urgentă și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Menționăm că volumul total al mijloacelor financiare planificate în anul 2022 pentru intervențiile sus-menționate este de 7,7 milioane de lei.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
3,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:3,09 m/s
Tue
4
Wed
2
Thu
2
Fri
1
Sat
2
Arhivă Radio Chișinău