Număr de telefon la care pot fi sesizate abuzurile la prescrierea medicamentelor

  • 13 Februarie 2018 14:39
Număr de telefon la care pot fi sesizate abuzurile la prescrierea medicamentelor

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale deschide o linie telefonică specială la care pot fi sesizate încălcarile normelor deontologice la prescrierea medicamentelor. Pacienții care consideră că le-au fost prescrise medicamente nepotrivite tratamentului pe care îl urmează sau o înțelegere cu farmaciștii, pot reclama abuzurile la numărul de telefon 022-72-10-10.

Măsura vine după reținerea a 20 de persoane sub bănuiala că ar fi pus în aplicare scheme coruptibile prin care agenții de vânzări ai companiilor farmaceutice se înțelegeau cu unii medici din cadrul instituțiilor medico-sanitare să le promoveze produsele.

Ministerul, într-un comunicat de presă citat de IPN, condamnă activitățile ilicite în rândul lucrătorilor medicali din sistemul de sănătate și reiterează importanța respectării prevederilor legislației la prescrierea medicamentelor.

Printre persoanele reținute de ofițerii anticorupție sunt 12 angajați ai instituțiilor medicale din Chișinău, Cahul și Edineț și opt reprezentanți ai companiilor farmaceutice din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău