Nu vă mai puneți copiii să învețe programare, afirmă șeful Nvidia, compania tech cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani

  • 27 Februarie 18:45
Nu vă mai puneți copiii să învețe programare, afirmă șeful Nvidia, compania tech cu cea mai spectaculoasă creștere în ultimii ani

Jen-Hsun „Jensen” Huang, șeful companiei care a beneficiat cel mai mult de pe urma revoluției produse de inteligența artificială (A.I.), Nvidia, spune că aceasta a evoluat atât de mult încât părinții nu ar mai trebui să pună presiuni pe copiii lor să învețe programare.

Huang a făcut comentariile la World Governments Summit, organizat la Dubai, afirmând că viitorii studenți ar putea fi mai câștigați dacă s-ar axa pe domenii precum știința, ingineria sau agricultura, scrie HotNews.

„Probabil vă amintiți că în ultimii 10 - 15 ani aproape toată lumea care urca pe o scenă ca aceasta v-ar fi spus că este vital ca copiii voștri să învețe știința calculatoarelor. Acum este valabil aproape exact opusul”, a declarat el.

„Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni vorbesc astăzi despre inteligența artificială, pentru că pentru prima oară îți poți imagina că toți din compania ta pot fi tehnologi”, a adăugat el, subliniind că „prăpastia tehnologică s-a închis cu totul”.

El a mai spus că oamenii de știință, inginerii și fermierii de mâine vor putea folosi sisteme informatice avansate pe cont propriu, mulțumită ajutorului dat de A.I.

Însă nu toată lumea este convinsă de sfaturile lui Huang privind programatorii.

 „Aud de peste 30 de ani că 'XYZ va ucide programarea', dar tot nu avem încă destui programatori”, a declarat pentru The Register Patrick Moorhead, unul dintre analiștii veterani ai domeniului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
9
Sun
8
Mon
10
Arhivă Radio Chișinău