Nu funcționau! Sistemele de alertare în caz de incendiu de la mallul din Kemerovo erau defecte

  • 27 Martie 2018 11:45
Nu funcționau! Sistemele de alertare în caz de incendiu de la mallul din Kemerovo erau defecte

„Sistemele și instalațiile de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu de la centrul comercial din orașul Kemerovo, unde la 25 martie a avut loc un puternic incendiu, nu funcționau din 19 martie, de aproape o săptămână și nimeni nu s-a ocupat de reparații", a precizat Aleksandr Bastrîkin, președintele Comisiei de Anchetă a Parchetului General Rus, în cadrul reuniunii desfășurată la Kemerovo de președintele rus, Vladimir Putin.

„Din data de 19 martie nu funcționau sistemele și instalațiile de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu și nimeni nu se ocupa de remedierea defecțiunii”, a mai precizat Bastrîkin, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI.

De asemenea, Aleksandr Bastrîkin, a mai spus că persoana de la paza centrului comercial nu a pornit nici sistemul de avertizare, care spre deosebire de sistemele și instalațiile de semnalizare funcționa.

„Nu există o explicație logică pentru așa ceva, este vorba despre o persoană neinstruită”, a adăugat Bastrîkin. Un angajat al pazei a fost reținut astăzi.

Duminica trecută, 25 martie, la Centrul Comerțial "Zimneaia Vișnia" din orașul Kemerovo a avut loc un puternic incendiu soldat cu moartea a 64 de persoane. Comisia de Anchetă a Parchetului General Rus a reținut deja patru persoane în acest dosar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău