Nu există riscuri de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării

  • 11 Mai 2022 10:46
Nu există riscuri de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării

În prezent nu există riscuri de extindere a războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova, anunță Ministerul Apărării de la Chișinău, făcând referire la informațiile interne și cele oferite de partenerii externi, inclusiv Statele Unite.

Reprezentanții Ministerului Apărării precizează că au planuri clare de acțiuni pentru prevenirea oricăror scenarii de destabilizare.

Instituțiile abilitate din țara noastră examinează în continuare tot spectrul de scenarii, care vizează evoluțiile de securitate din regiune, iar cumulul de informații nu indică asupra riscului de extindere a războiului pe teritoriul nostru”, se arată în precizarea de presă.

Precizarea survine în contextul audierilor din Comitetul Serviciilor Armate al Congresului american, în cadrul cărora Directorul Comunității de Informații din SUA, Avril Haines, a informat despre potențiale scenarii de continuare a conflictului în Ucraina.

Ministerul Apărării susține că declarațiile oficialului american au fost scoase din context și îndeamnă opinia publică să evite speculațiile.

                                                                                        

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău