Nu doar delicioase, dar și sănătoase - Căpșunele ne ajută să rămânem tineri

  • 28 Iulie 2018 14:20
Nu doar delicioase, dar și sănătoase - Căpșunele ne ajută să rămânem tineri

Căpșunele sunt delicioase, toată lumea este de acord. Poate că mai puțin cunoscute sunt virtuțile lor pentru sănătate: ne ajută în combaterea bolilor cardiovasculare, cancerului și – excelent! – împotriva procesului de îmbătrânire prematură.

Și pielea are beneficii de pe urma căpșunelor datorită nivelului ridicat de antioxidanți, care ajută la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi. Concomitent, ajută organismul să își repare țesuturile, dându-i acestuia un aport mai mare de vitamina C, scrie Rador.

Disponibile în peste 1000 de specii, căpșunele sunt tonifiante, remineralizante, calmante și ne ajută la digestie. Căpșunele sunt potrivite și pentru curele de slăbire, au numai 43 kcal/100 g,  pentru că  90 % sunt constituite din apă.

De asemenea, datorită aportului mare de vitamine, căpșunele ne stimulează sistemul imunitar. Ele sunt printre fructele cele mai bogate în vitamine, depășind, de exemplu, portocalele.

Căpșunele contribuie se pare eficient la prevenirea maladiei Alzheimer. În același timp, oferă o protecție împotriva bolilor cardiovasculare, prin faptul că diminuează oxidarea colesterolului rău. Ar fi utile și împotriva diferitelor tipuri de cancer de sân și de creier.

Sucul natural de căpșune este ideal pentru persoanele anemice. Iar pentru un moment de relaxare, folosiți frunzele la prepararea unui ceai deosebit de aromat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău