Novak Djokovic nu poate juca în Statele Unite pentru că nu este vaccinat Covid. Autoritățile i-au refuzat cererea de scutire

  • 07 Martie 2023 19:25
Novak Djokovic nu poate juca în Statele Unite pentru că nu este vaccinat Covid. Autoritățile i-au refuzat cererea de scutire

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 1 mondial, a fost nevoit să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells, în California. Djokovic nu poate intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, au anunțat organizatorii competiției, scrie digi24.ro.

Novak Djokovic, care a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităților americane în ultimele săptămâni, se va afla astfel în imposibilitatea de disputa și celălalt Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni.

„Novak Djokovic a declarat forfait”, au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

Numărul 1 mondial va fi înlocuit de georgianul Nikoloz Basilașvili, care a câștigat tragerea la sorți a tabloului masculin.

Nole solicitase o dispensă specială din partea autorităților locale, în ultimele săptămâni.

„Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînțeles, înaintea tragerii la sorți”, asigurase jucătorul.

Federația americană de tenis și organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susținut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităților de la Washington, care nu permit intrarea în țară a călătorilor internaționali nevaccinați împotriva coronavirusului. Iar Agenția de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puțin la jumătatea lunii aprilie.

În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deținător al recordului de titluri de Mare Șlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte față de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău