Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor: Sârbul l-a egalat pe Roger Federer la numărul de trofee

  • 21 Noiembrie 2022 12:40
Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor: Sârbul l-a egalat pe Roger Federer la numărul de trofee

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câștigat pentru a șasea oară Turneul Campionilor (ATP Finals), după ce l-a învins pe norvegianul Casper Ruud cu 7-5, 6-3, duminică seara, în finala desfășurată la Torino, scrie digisport.ro.

Djokovic (35 de ani) a egalat astfel recordul deținut de elvețianul Roger Federer la turneul care reunește cei mai buni jucători ai sezonului. Sârbul și-a mai adjudecat trofeul în 2008, 2012, 2013, 2014 și 2015.

Fostul lider mondial încheie astfel în forță un sezon agitat, cu două turnee de Grand Slam ratate (Australian Open, US Open), ambele din cauza lipsei vaccinului anti-Covid-19, dar și cu un titlu câștigat la Wimbledon.

Novak Djokovic, aflat pe locul 8 în clasamentul mondial, va urca luni pe locul 5 după acest succes. El este cel mai vârstnic jucător care a câștigat Turneul Campionilor.

Ruud a pierdut a treia sa finală majoră din acest an, după ce anterior s-a înclinat la Roland Garros și US Open. Totuși, acesta rămâne cel mai bun sezon al carierei pentru jucătorul de 23 de ani, care a fost pe locul al doilea mondial după Flushing Meadows, iar luni va fi al treilea în lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău