Noul regulament privind alegerea directorilor de școală

  • 23 Martie 2015 18:52
Noul regulament privind alegerea directorilor de școală

Ministerul Educației a făcut public regulamentul de organizare a concursurilor pentru alegerea directorilor școlilor.

 La aceste funcții pot candida persoane care nu au împlinit vârsta de 65 de ani, dețin cetățenia Republicii Moldova, cunosc limba română, au studii superioare, vechime în activitatea didactică, nu au antecedente penale și sunt apți din punct de vedere medical.

Candidații trebuie să îndeplinească un standard minim de competențe profe­sionale și manageriale care va fi stabilit de Ministerului Educației.

Regulamentul mai stabilește că, în cazul directorilor instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal, precum și ai creșelor și ai centrelor comunitare de educație timpurie, concursul va fi organizat de către direcțiile raionale sau municipale de învățământ.

Pentru funcțiile de director la instituțiile învățământ special și profesional tehnic, Ministerul Educației va organiza concursurile. În cazul instituțiilor private, concursurile de angajare a directorilor vor fi organizate de fondator.   

Funcția de director al unei instituții de învățământ este exercitată pe durată de cinci ani.   

Astăzi intră în vigoare prevederea din Codul Educației, potrivit căreia managerii școlari care nu au fost aleși prin concurs, vor fi disponibilizați. Aceștia vor putea, însă, participa la concurs.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău