Noul program de cooperare R.Moldova - UE. MAEIE anunță când ar putea veni prima tranșă a ajutorului financiar

  • 27 Iulie 2020 17:20
Noul program de cooperare R.Moldova - UE. MAEIE anunță când ar putea veni prima tranșă a ajutorului financiar

Deja la toamnă Moldova ar putea primi prima tranșă a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene, prevăzut de noul program de cooperare bilaterală. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat în cadrul MAEIE Tatiana Molcean în timpul dezbaterilor publice la IPN „Integrarea europeană a Republicii Moldova – mit sau realitate?”.

Prima tranșă va constitui 50 de milioane de euro și va fi dată sub formă de credit foarte avantajos, a menționat secretara de stat.

Cea de-a doua tranșă, în mărime de încă 50 de milioane de euro, e conectat la anumite condiții. Conform Tatianei Molcean, acestea „se referă la sfera justiției, perfecționarea în continuare a sistemului de achiziții de stat, în special, în sănătatea publică, a Codului vamal, precum și de măsurile menite să stimuleze procesul de declarare a averii, care trebuie să reflecte adevărata valoare a activelor”.

Noul program de susținere financiară al UE își propune să sprijine Moldova și alte țări pe timp de pandemie.

Dezbaterile publice „Integrarea europeană a Republicii Moldova – mit sau realitate?” au avut loc la Agenția de știri IPN în cadrul proiectului „Depășirea stereotipurilor privind integrarea europeană prin comunicare”, care se derulează cu sprijinul Fundației Hanns Seidel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău