Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

  • 12 Iulie 2018 19:57
Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

La Bucureşti, noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruţa Kövesi.

Într-o scurtă declaraţie de presă, la sediul DNA, ea a spus că va avea ca priorităţi combaterea corupţiei la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Anca Jurma a precizat că se va strădui să asigure un mandat echilibrat şi a subliniat reperele pe care DNA trebuie să-şi continue activitatea.

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. Acordăm o prioritate absolută resepectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dat asigurări cu acest prilej că lupta împotriva corupţiei va continua cu fermitate şi va fi aplicată legislaţia în acest domeniu.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie va continua cu fermitate. Aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate şi de apărare a drepturlor fundamentale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a mai subliniat că Anca Jurma este un procuror cu foarte multă experienţă şi persoana potrivită pentru şefia DNA. De asemenea, el a afirmat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistraţi în legătură cu independenţa lor.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
11 °C
cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,2 m/s
Thu
3 °C
Fri
-2 °C
Sat
-5 °C
Sun
-0 °C
Mon
6 °C

Curs oficial BNM 20 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3273 -0.0756
USD 17.1288 0.0044
RON 4.0683 -0.0249
UAH 0.6305 0.0004
RUB 0.2588 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău