Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

  • 12 Iulie 19:57
Noul procuror-şef al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat mandatul

La Bucureşti, noul procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, şi-a preluat, astăzi, mandatul de la predecesoarea sa, Laura Codruţa Kövesi.

Într-o scurtă declaraţie de presă, la sediul DNA, ea a spus că va avea ca priorităţi combaterea corupţiei la nivel înalt cu respectarea normelor procedurale şi a drepturilor fundamentale ale cetăţenilor.

Anca Jurma a precizat că se va strădui să asigure un mandat echilibrat şi a subliniat reperele pe care DNA trebuie să-şi continue activitatea.

Anca Jurma: DNA va trebui să rămână în continuare o instituţie puternică, independentă şi relevantă atât timp cât România încă se confruntă cu fenomenul corupţiei. Acordăm o prioritate absolută resepectării normelor procedurale, standardelor europene şi internaţionale şi drepturilor fundamentale ale cetăţeanului.

La rândul său, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a dat asigurări cu acest prilej că lupta împotriva corupţiei va continua cu fermitate şi va fi aplicată legislaţia în acest domeniu.

Augustin Lazăr: Lupta anticorupţie va continua cu fermitate. Aplicarea legislaţiei anticorupţie se va efectua în continuare în conformitate cu normele şi standardele internaţionale de eficacitate şi de apărare a drepturlor fundamentale.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a mai subliniat că Anca Jurma este un procuror cu foarte multă experienţă şi persoana potrivită pentru şefia DNA. De asemenea, el a afirmat că nu poate fi uitat faptul că motivele revocării Laurei Codruţa Kövesi de la conducerea DNA generează îngrijorare printre magistraţi în legătură cu independenţa lor.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chişinău
1 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:1,5 m/s
Lun
-0 °C
Mar
1 °C
Mie
0 °C
Joi
-0 °C
Vin
-4 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău