Noul președinte al Comisiei Europene se angajează să-și concentreze eforturile pentru viitorul Europei

  • 16 August 2019 16:22
Noul președinte al Comisiei Europene se angajează să-și concentreze eforturile pentru viitorul Europei

Noul președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri - după ceremonia de rămas bun organizată joi seara de Bundeswehr (Ministerul Apărării german), la conducerea căruia s-a aflat până recent - că acum se va bate "cu toată puterea" pentru Europa, informează dpa, preluat de Agerpres.

"Acum mă voi lupta cu toată puterea pentru Europa, pentru valorile sale de pace, drepturile omului, democrații puternice și o planetă sănătoasă", a scris pe Twitter politiciana veterană a creștin-democraților cancelarului german Angela Merkel.

Von der Leyen a fost aleasă în urma unui vot strâns de Parlamentul European pentru a-i succede în funcție președintelui în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în noiembrie, după ce a fost desemnată candidat-surpriză de către liderii UE în urma alegerilor europarlamentare din acest an.

În tentativa de a-i convinge pe europarlamentari, ea a promis o serie de noi inițiative pentru blocul comunitar, inclusiv propuneri de protecție a mediului cu scopul de a atinge "neutralitatea climatică",presupusă a ajunge la emisii nete de gaze de seră egale cu zero până în 2050.

Von der Leyen a mulțumit de asemenea Ministerului Apărării, pe care l-a condus mai bine de cinci ani, pentru ceremonia de adio, descriind-o drept un "moment special de gratitudine și mândrie'.

Această ceremonie se desfășoară de regulă în cursul serii cu participarea unei orchestre militare, a două plutoane de infanteriști înarmați și a două rânduri de soldați cu torțe.

Între altele, ea a cerut orchestrei militare să interpreteze "Wind of Change", balada emblematică a trupei de rock germane Scorpions, lansată în momentul căderii Zidului Berlinului și al reunificării germane. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău