Noul președinte al CEDO a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. Despre ce au discutat oficialii

  • 26 Septembrie 2020 12:25
Noul președinte al CEDO a avut o întrevedere cu ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi. Despre ce au discutat oficialii

Noul președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Spano, a reiterat deschiderea CEDO la consolidarea sistemului justiției din Republica Moldova, precum și perfecționarea activității sistemului judecătoresc în ansamblu, la o întâlnire pe care a avut-o, la Strasbourg, cu ministrul Justiției de la Chișinău, Fadei Nagacevschi.

La discuție au participat și Grefierul Adjunct al CEDO, Marialena Tsirli, și Judecătorul CEDO din partea Republicii Moldova, Valeriu Grițco, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Oficialii au discutat aspectele reformei justiției, cooperării Republicii Moldova cu CEDO, problemele sistemice ale protecției drepturilor omului, precum și contextul actual provocat de criza pandemică COVID-19. În context, noul Președinte al CEDO  a subliniat lansarea procesului de analiză a impactului crizei asupra sistemului Convenției europene a drepturilor omului și modalitatea în care statele reacționează și abordează problematica. Balanța drepturilor fundamentale și drepturilor omului pe timp de pandemie este importantă, fiind subliniat că derogările de la Convenție ar urma să țină cont de principiile de egalitate, discreționar, proporționalitate și aplicare a art.15 nu trebuie să devină o normalitate, se mai arată în comunicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău