Noul guvern japonez a suspendat platforma anti-birocrație după numai o zi, din cauza numărului prea mare de plângeri

  • 18 Septembrie 2020 14:20
Noul guvern japonez a suspendat platforma anti-birocrație după numai o zi, din cauza numărului prea mare de plângeri

La numai o zi de la lansare, o platformă online înființată de un ministru în Japonia pentru a-i permite fiecărui cetățean japonez să semnaleze excesele de birocrație a trebuit să fie suspendată din cauza numărului extrem de mare de plângeri, scrie Digi24.ro

Taro Kano, devenit miercuri ministru pentru reformă administrativă, o prioritate a noului premier japonez Yoshihide Suga, a anunțat joi lansarea acestei platforme.

„Vă rog să ne trimiteți informații despre reglementări inutile care vă împiedică munca”, a scris el pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Vineri, Kano a suspendat operațiunea: „Am primit mult mai multe emailuri decât mă așteptam. Suspend receptarea de noi emailuri pentru a le examina pe cele pe care deja le-am primit”.

Birocrația și tracasările administrative sunt o problemă notorie în Japonia, unde administrația publică acuză de altfel o întârziere evidentă în tehnologiile digitale în raport cu alte țări industrializate.

Înainte de premierul Suga, și predecesorul acestuia Shinzo Abe a promis că va demara o amplă operațiune pentru simplificare administrativă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău