Noul Guvern de la Roma a fost învestit în funcție

  • 05 Septembrie 2019 15:32
Noul Guvern de la Roma a fost învestit în funcție

Noul Guvern italian a fost învestit joi în funcție, în urma unei alianțe care până nu demult era puțin probabilă între Mișcarea 5 Stele și Partidul Democrat pro-european (PD), dar care a fost încurajată de piețele financiare, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Administrația pare sigură să solicite o relație mult mai puțin conflictuală cu Uniunea Europeană decât coaliția anterioară care cuprindea partidele Mișcarea 5 stele și Liga Nordului, formațiune de extremă dreapta, care a militat constant împotriva normelor UE privind bugetul și migrația.

PD a preluat conducerea Ministerului Economiei și a Ministerului Afacerilor Europene, în timp ce fostul premier din partea PD, Paolo Gentiloni, este sigur că va deveni următorul comisar european din partea Italiei - numiri care ar trebui să garanteze legăturile line cu Bruxelles-ul.

Această perspectivă a bucurat investitorii, iar obligațiunile italiene s-au raliat puternic în ultima săptămână, randamentele pe 10 ani atingând un nou record minim de 0,803%, miercuri. La începutul lunii august au fost de peste 1,5%.

Primul ministru Giuseppe Conte, profesor de drept care nu este afiliat niciunui partid, a condus noua echipă formată din șapte femei și 14 bărbați la ceremonia de învestire care a avut loc la palatul prezidențial.

 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău