Noul guvern ar putea fi format săptămâna viitoare (Adevărul)

  • 23 Mai 2013 10:16
Noul guvern ar putea fi format săptămâna viitoare (Adevărul)

Noua componență a executivului ar putea fi configurată în curând, a comunicat deputatul Ion Hadârcă, după a doua rundă de negocieri asupra acordului de constituire a noii coaliții de guvernare.

Reprezentanta PLDM, Liliana Palihovici a accentuat că se va discuta în continuare dacă să se meargă pe mai multe modificări instituționale.

Situația politică din Republica Moldova le oferă idei caselor de pariuri. Un responsabil al unei case de pariuri a afirmat pentru Ziarul Național că are de mai mult timp această idee, doar că nimeni nu vrea să riște să-i supere pe politicieni. El crede că ar fi doritori care să parieze, de exemplu, dacă vor fi sau nu în toamnă alegeri anticipate, pentru că populația discută intens evenimentele politice. Potrivit unor angajați ai caselor de pariuri și activitatea Curții Constituționale ar fi interesantă pentru participanți, pentru că este imprevizibilă.

Curtea Constituțională a decis că CNA va rămâne în subordinea guvernului, titrează Timpul. Curtea a decis că este de competența parlamentului să decidă procedura de numire a conducătorilor unor instituții și a sistat procesul privind examinarea constituționalității legii.

Ziarul de Gardă scrie despre recenta vizită a lui Valerii Evnevici, consilierul ministrului rus al Apărării, în R. Moldova. Acesta s-a fi întâlnit cu ministrul în exercițiu al Apărării, Vitalie Marinuță. La scurt timp după escapada sa de la Chișinău, general-colonelul rus a adus acuzații R. Moldova și Ucrainei, în cadrul unei mese rotunde, la Moscova, precum că aceste state ar bloca activitatea Misiunii Pacificatoare. Ziarul de Gardă se întreabă de ce Rusia ar avea nevoie și ar utiliza, în acest secol, astfel de sateliți, și de ce, până la urmă, cineva nu ar număra și spionii ruși, infiltrați în toate sferele vieții R. Moldova: în educație, știință, cultură, politică sau societate civilă?

Ziarul de Gardă face un top al automobilelor judecătorilor de la Curtea Supremă de Justiție. Potrivit publicației, Mihai Poalelungi, președintele Curții Supreme, ocupă prima poziție în topul judecătorilor de la CSJ cu cele mai multe și mai luxoase automobile. Acesta deține două automobile de model Mercedes și un Subaru Forester în valoare de peste 1,5 milioane lei. Pe locul doi și trei se poziționează vicepreședinții CSJ, Svetlana Filincova și Constantin Gurschi. Iar pe ultima poziție din clasament se situează judecătorul Petru Ursache, care este proprietarul unui Volkswagen Passat fabricat în anul 1990 și a unui Moskvitch 412.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău