Noul director al Agenției pentru Eficiența Energetică a fost prezentat angajaților instituției

  • 01 Februarie 2023 13:03
Noul director al Agenției pentru Eficiența Energetică a fost prezentat angajaților instituției

Ion Muntean este noul director al Agenției pentru Eficiența Energetică. Noul director a fost prezentat angajaților de către Secretarul de Stat în domeniul energeticii, Constantin Borosan, a scris ministrul Andrei Spînu pe Facebook.

„Îi urez succes domnului Muntean în consolidarea capacității instituției și promovarea politicilor de eficiență energetică. La acest capitol Moldova este abia la început de drum, avem nevoie de oameni care să promoveze eficiența energetică și consumul rezonabil.

Ion Muntean deține titlu de doctor în managementul energetic și activează în calitate de lector universitar la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Moldova. La fel, directorul AEE, este certificat de către Camera de Comerț și Industrie din Potsdam, Germania în calitate de Manager Energetic European și a absolvit numeroase cursuri de formare profesională și perfecționare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile atât în țară, cât și peste hotare.

Pe parcursul a peste 10 ani a activat în calitate de expert asociat pe domeniul energetic în cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”, dar și în calitate de expert în numeroase proiecte naționale și internaționale implementate de instituții de finanțare și dezvoltare din domeniu precum PNUD, GIZ, UNIDO, USAID etc.

De menționat că Agenția pentru Eficiență Energetică are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare necesare pentru implementarea proiectelor în domeniu”, a scris Andrei Spînu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău