Noul coronavirus, depistat la două ferme de nurci din Grecia (oficial din Ministerul Agriculturii)

  • 13 Noiembrie 2020 17:00
Noul coronavirus, depistat la două ferme de nurci din Grecia (oficial din Ministerul Agriculturii)

Noul coronavirus a fost depistat la nurci din două ferme situate în nordul Greciei, a anunțat vineri un oficial din Ministerul Agriculturii, potrivit Reuters, preluat de Agerpres.

Tulpina depistată la nurci nu a suferit mutații față de cea descoperită la oameni, a mai precizat oficialul.

Totodată, un îngrijitor de la una dintre cele două ferme, din regiunea Kozani (nord), a fost testat pozitiv cu coronavirus, urmând să fie testați și restul angajaților. Un număr de 2.500 de nurci de la ferma respectivă vor fi sacrificate în curând.

În Danemarca, întregul efectiv de 17 milioane de nurci urmează să fie sacrificat după descoperirea unei mutații a virusului la fermele de nurci din această țară, iar în Statele Unite, peste 15.000 de nurci au murit de coronavirus din august.

Producția blănurilor este un domeniu industrial important în Kozani și în Kastoria, un oraș din apropiere, acolo unde se află cea de-a doua fermă afectată.

Populația nurcilor din Grecia este estimată la sute de mii de exemplare, iar exporturile de blănuri generează circa 60-70 de milioane de euro pe an.

''Este o nouă lovitură pe care o primesc cele 800 de familii din regiune care trăiesc de pe urma acestui sector'', a spus Dimitris Kosmidis, președintele Federației grecești a industriei blănurilor din Kozani.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău