Noul atașat militar al SUA în R. Moldova, prezentat la Ministerul Apărării

  • 24 Iulie 2021 11:35
Noul atașat militar al SUA în R. Moldova, prezentat la Ministerul Apărării

Noul atașat militar al SUA în Republica Moldova este locotenent-colonelul Renee Michel. Ea a fost prezentată la Ministerul Apărării de către adjunctul șefului misiunii SUA în Republica Moldova, Laura Hruby.

Locotenent-colonelul Renee Michel a menționat că va depune eforturi pentru continuarea proiectelor inițiate de predecesorii săi pe diverse domenii, informează un comunicat al Ministerului Apărării.

În cadrul întrevederii cu ministrul în exercițiu,Victor Gaiciuc, atașatul militar american, comandor Joshua Hensley, și adjunctul acestuia, maior Scott Nelson, care și-au încheiat mandatul în țara noastră, au fost decorați cu medalia Armatei Naționale „Pentru consolidarea frăției de arme”. Distincția a fost oferită în semn de apreciere a contribuției celor doi oficiali la dezvoltarea relațiilor de colaborare bilaterală pe segment militar.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat și subiecte cu referire la asistența oferită de SUA în pregătirea militarilor moldoveni în cadrul școlilor americane de profil, cursurilor de specialitate, exercițiilor și misiunilor de menținere a păcii, în contextul prevenirii răspândirii pandemiei COVID-19, dar și în cadrul implementării Planului de dezvoltare a Armatei Naționale pe termen lung (2020-2030) și derulării fazei a II-a a Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI).

Colaborarea moldo-americană în domeniul Apărării a demarat în anul 1995, se mai arată în comunicat.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău