Noul ambasador al UE constată că R. Moldova a făcut progrese în implementarea Acordului de Asociere și DCFTA

  • 26 Septembrie 2017 23:02
Noul ambasador al UE constată că R. Moldova a făcut progrese în implementarea Acordului de Asociere și DCFTA

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut marți, 26 septembrie, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, cu ocazia începerii misiunii sale diplomatice în Republica Moldova.

Oficialii au trecut în revistă principalele subiecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, fiind adusă o apreciere înaltă succeselor înregistrate de către țara noastră în vederea implementării Acordului de Asociere și DCFTA.

”Mă bucur să vin în Republica Moldova în perioada când au fost înregistrate progrese semnificative în implementarea Acordului de Asociere, a Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, de creștere a schimburilor comerciale, etc. În context, vreau să accentuez că voi depune toate eforturile și experiența profesională pentru a dezvolta și aprofunda relațiile noastre pe toate dimensiunile”, a menționat Ambasadorul UE, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Peter Michalko a menționat interesul Uniunii Europene pentru Republica Moldova în vederea continuării reformelor demarate, dezvoltării proiectelor de succes și intensificării relațiilor comercial-economice și investiționale între părți.

În context, Octavian Calmîc a mulțumit șefului Delegației UE pentru suportul și asistența acordată tării noastre în procesele de integrare europeană, de transformare democratică și economică, menționând că pe dimensiunea ”comerț” UE este cel mai mare partener al Republicii Moldova, piața comunitară devenind principalul destinatar pentru produsele autohtone. ”Derularea unui volum important de proiecte susținute de către Uniunea Europeană a contribuit considerabil la dezvoltarea tuturor segmentelor social-economice și politice a țării, inclusiv la realizarea Planului național de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, respectiv la promovarea agendei europene a țării noastre. Sunt sigur că relațiile noastre de colaborare vor fi permanent în ascensiune, drept exemplu fiind și agenda încărcată din următoarea perioadă de timp, când sunt planificate un șir de activități pe diferite domenii, precum și vizita la Chișinău a Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmström”, a accentuat vicepremierul Octavian Calmîc.


La finele întrevederii, ministrul Economiei și Infrastructurii a lansat șefului Delegației UE în Republica Moldova invitația de a participa la Forumul ”Moldova Business Week”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 3 -6 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,12 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Sat
20
Sun
22

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău