Noul ambasador al Rusiei a sosit la Ankara, Turcia

  • 15 Iulie 2017 12:05
Noul ambasador al Rusiei a sosit la Ankara, Turcia

Federația Rusă a trimis un nou ambasador la Ankara, la șapte luni după asasinarea fostului ambasador rus în Turcia, Andrei Karlov, care a fost ucis mortal pe 19 decembrie 2016, în timp ce susținea un discurs la o expoziție inaugurată la Centrul de artă contemporană de la Ankara.

Noul ambasador rus, Aleksei Erhov, a sosit sâmbătă la Ankara - a precizat atașatul de presă al misiunii diplomatice ruse în Turcia, Aleksandr Leșukov. 

Noul ambasador rus, Aleksei Erhov, a sosit astăzi la Ankara, fiind întâmpinat pe aeroporul internațional de mai mulți oficiali, printre care și de șeful Departamentului de protocol al Ministerului Afacerilor Externe din Turcia, Șevki Mütevellioğlu, relatează Agenția de presă RIA NOVOSTI. 

Noul ambasador va avea, luni dimineață, o intrevedere cu ministrul turc de externe, apoi își va prezenta scrisorile de acreditare președintelui turc. Aleksei Erhov a fost nominalizat de președintele rus, Vladimir Putin, și apoi a fost confirmat în funcție prin votul Parlamentului rus pe data de 19 iunie. El a depus jurământul miercurea trecută, în prezența liderului de la Kremlin, scrie Rador.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău