Noul ambasador al României la Chișinău a avut o serie de întrevederi cu oficiali moldoveni

  • 24 Iulie 2022 14:14
Noul ambasador al României la Chișinău a avut o serie de întrevederi cu oficiali moldoveni

După prezentarea scrisorilor de acreditare, vineri, la instituția prezidențială a Rep. Moldova, noul ambasador al României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a avut mai multe întrevederi cu oficiali moldoveni, informează Radio Chișinău.

Șeful misiunii diplomatice române s-a întâlnit cu ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, și cu care a discutat aspectele economico-financiare ale Rep. Moldova cum România poate continua „sprijinirea guvernării pro-europene” în eforturile de reformă și modernizare în beneficiul cetățenilor.

Diplomatul român spune că a avut „o discuție deschisă și pragmatică” cu Octavian Armasu, guvernatorul BNM. Unul dintre subiectele de discuție a fost situația VictoriaBank – „investiție majoră a Băncii Transilvania din România.”

Ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a avut o întâlnire și cu vicepremierul pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, cu care a discutat despre seria de proiecte și inițiative comune România-Rep. Moldova precum si oportunitățile oferite de statutul de candidat la aderarea la UE. „Am acordat o atenție deosebită temelor legate de securitatea cibernetică și digitalizarea domeniilor strategice”, a menționat ambasadorul român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău