Noua Zeelandă a învins din nou virusul COVID-19, afirmă premierul Jacinda Ardern

  • 05 Octombrie 2020 08:53
Noua Zeelandă a învins din nou virusul COVID-19, afirmă premierul Jacinda Ardern

Premierul neozeelandez Jacinda Ardern a anunțat luni ridicarea restricțiilor dispuse la Auckland pentru a combate al doilea val epidemiologic, afirmând că țara sa "a învins din nou virusul", relatează AFP, preluat de Agerpres.

Primul val de coronavirus a fost foarte probabil complet pus sub control la sfârșitul lunii mai în urma unei izolări stricte la nivel național. Iar arhipelagul a înregistrat apoi o remarcabilă serie de 102 zile fără contaminare locală.

Însă un nou focar epidemiologic a fost descoperit în august în cel mai mare oraș al țării, ceea ce a determinat autoritățile să dispună pentru cei un milion și jumătate de locuitori din Auckland noi măsuri de izolare care au durat trei săptămâni, până la începutul lui septembrie.

Pentru că niciun nou caz nu a mai fost confirmat în acest mare oraș de 12 zile, Jacinda Ardern a afirmat că epidemia este acum sub control și le-a mulțumit locuitorilor care au fost nevoiți să suporte o nouă izolare.

"Locuitorii din Auckland și neozeelandezii s-au ținut de un plan care a funcționat de două ori. Ei au învins din nou virusul", a afirmat lidera laburistă.

Succesul vine într-un moment oportun pentru Jacinda Ardern, deoarece la 17 octombrie au loc alegeri legislative. Iar ea este considerată favorită să rămână la conducerea guvernului.

Jacinda Ardern a adăugat că, începând de miercuri seară, nivelul de alertă de la Auckland va fi redus la 1, ca în restul țării.

Asta înseamnă că nu va mai exista nicio restricție în privința adunărilor publice. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău