Nouă tineri au fost împușcați mortal într-un cartier mizer din Nairobi

  • 12 August 2017 16:00
Nouă tineri au fost împușcați mortal într-un cartier mizer din Nairobi

Nouă tineri au fost împușcați mortal în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în Mathare, un cartier mizer din Nairobi, în violențele postelectorale care au avut loc în Kenya, și cadavrele lor au fost aduse la morga din oraș, a declarat sâmbătă pentru Reuters o oficialitate din domeniul securității, scrie Agerpres.

Oficialitatea, care a făcut declarații sub rezerva anonimatului, a relatat că, din câte a înțeles el, tinerii — toți bărbați — au fost împușcați de poliție în cadrul unei operațiuni de combatere a jafurilor.
Anterior, AFP a transmis că două persoane au fost ucise de gloanțe, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Kisumu și Siaya, în vestul Kenyei, în confruntările cu poliția izbucnite după anunțul realegerii președintelui Uhuru Kenyatta, iar Reuters a informat că o tânără a fost împușcată mortal de poliție la Nairobi, lovită de un glonț rătăcit.
Comisia electorală din Kenya a anunțat vineri realegerea președintelui Uhuru Kenyatta, cu 54,3% din voturi față de 44,7% ale principalului său contracandidat, Raila Odinga, iar imediat după oficializarea rezultatului în mai multe orașe au izbucnit proteste violente. Kenyatta a făcut apel la calm și unitate după ce au fost anunțate datele oficiale finale privind scrutinul de marți. Opoziția a declarat însă că nu recunoaște realegerea lui și totodată că nu va apela la justiție pentru a contesta ceea ce consideră a fi o fraudă.
Observatorii internaționali au declarat că procesul electoral a fost corect, iar ambasadorul SUA la Nairobi, Robert Godec, a dat publicității un comunicat în care arăta că 'în caz de litigii sau dezacorduri, constituția Kenyei este foarte clară privind modul de soluționare'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău