Nouă state acceptă moldovenii cu pașapoarte cu termen de valabilitate extins

  • 28 Iunie 2022 16:32
Nouă state acceptă moldovenii cu pașapoarte cu termen de valabilitate extins

Pașapoartele Republicii Moldova cu termen de valabilitate extins pot fi folosite în nouă țări. Este vorba despre Letonia, Israel, Federația Rusă, Armenia, Estonia, Azerbaidjan, Croația, Irlanda și Ucraina, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru. Cel mai recent, Ucraina a completat lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova.

MAEIE precizează că autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate a fot extinsă, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit.

Din data de 1 iunie, a fost prelungit de drept până pe 30 iunie 2023 termenul de valabilitate a pașaportului cetățeanului Republicii Moldova care a expirat sau, după caz, va expira până pe 31 decembrie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău