Nouă ruși au fost uciși în Siria în ultimele două luni

  • 22 Martie 2017 13:02
Nouă ruși au fost uciși în Siria în ultimele două luni

Nouă ruși au fost uciși în Siria de la începutul anului 2017, iar autoritatile ruse nu au anuntat oficial aceste morti, potrivit investigației realizate de RBC și Conflict Intelligence Team.

De la rude și din rețelele sociale s-a aflat despre cel puțin șase mercenari ai companiei militare private „Wagner“ din Siria, care au murit in ultimele doua luni.

De asemenea, RBC și CIT au constatat că alti trei ruși au fost uciși în Siria, dar legatura lor cu unitatea „Wagner“ nu a putut fi confirmata, scrie paginaderusia.ro.

Agentia Reuters, citand datele CIT confirmate de Moscova, sustine ca, de la sfarsitul lunii ianuarie, in Siria au fost ucisi 18 ruși. Cinci dintre ei – militari de cariera a caror moarte a fost confirmata de Ministerul rus la Apărării. Alti 11 rusi au fost angajați ai companiilor private militare, iar în cazul a doi militari de cariera Ministerul rus al Apărării nu a confirmat încă decesele.

În mod oficial, autoritățile ruse recunoasc pierderea a 28 de militari în Siria, ucisi in ultimele 18 luni. În același timp, numărul de decese în randul mercenarilor ar putea ajunge la 36 de persoane, potrivit estimărilor mass-media. Legislația rusă pedepseste mercenariatul militar cu  până la șapte ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău