Recep Tayyip Erdogan a salutat anunțul făcut în ajun de Pentagon, conform căruia SUA vor retrage până la 1.000 de soldați din nordul Siriei

  • 14 Octombrie 2019 14:30
Recep Tayyip Erdogan a salutat  anunțul făcut în ajun de Pentagon, conform căruia SUA vor retrage până la 1.000 de soldați din nordul Siriei

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a salutat astăzi anunțul făcut în ajun de Pentagon, conform căruia SUA vor retrage până la 1.000 de soldați din nordul Siriei, unde Ankara a lansat la 9 octombrie o ofensivă contra milițiilor kurde, transmite AFP.

''Este o abordare pozitivă'', a declarat Erdogan într-o conferință de presă la Istanbul, în legătură cu anunțul făcut duminică de șeful Pentagonului, Mark Esper.

Turcia a lansat, la 9 octombrie, o nouă operațiune militară împotriva milițiilor kurde susținute de țările occidentale, însă considerate teroriste de Ankara.

După anunțul de duminică privind retragerea militarilor americani, milițiile kurde au încheiat un acord cu Damascul, ce prevede, conform autorităților kurde, desfășurarea armatei siriene în nordul Siriei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău