Atenție, șoferi! Metodă nouă de furt de automobile în Bulgaria

  • 11 Decembrie 2019 11:49
Atenție, șoferi! Metodă nouă de furt de automobile în Bulgaria

Hoții din Bulgaria au descoperit o nouă metodă de a fura automobile, "operând" chiar în momentul în care proprietarii le curăță de zăpadă și gheață. Există deja mai multe cazuri înregistrate la Sofia, transmite rador.

Așa-numitele "furturi la cheie" devin din ce în ce mai dese în timpul iernii. Plamen Maksimov, de la Departamentul pentru furturi de autovehicule din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Bulgariei, a explicat că doar în 20 de zile au fost raportate două astfel de furturi.

"Infracțiunile de acest gen sunt comise în sezonul de iarnă, când conducătorii auto pornesc întâi motorul pe care îl lasă să funcționeze și încep să curețe zăpada și gheața de pe automobil și din jurul acestuia.Câteva secunde de neatenție sunt suficiente pentru hoți", a explicat Maksimov, adăugând că într-unul dintre cazuri, proprietarul și-a lăsat mașina să se dezghețe cu motorul pornit și a intrat în casă să se încălzească.

Celălalt furt a avut loc în timp ce șoferul autovehiculului a pornit motorul și s-a îndepărtat doar câțiva metri.

Iarna trecută au fost comise 16 astfel de furturi, însă au fost descoperiți doar patru dintre autorii lor, care sunt condamnați în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău