UE | Lege nouă privind drepturile de autor și remunerarea corectă a artiștilor și furnizorilor de știri în context digital

  • 15 Aprilie 2019 13:30
UE | Lege nouă privind drepturile de autor și remunerarea corectă a artiștilor și furnizorilor de știri în context digital

Uniunea Europeană a aprobat luni, 15 aprilie, o reformă a legislației privind drepturile de autor, menită să asigure remunerarea corectă a artiștilor și furnizorilor de știri în context digital, transmite DPA.

Măsurile deja votate de Parlamentul European au întrunit sprijinul a 19 țări; Finlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia și Suedia s-au opus, iar Belgia, Estonia și Slovenia s-au abținut.

Votul de luni a constituit ultimul pas înaintea intrării în vigoare, procedură care urmează să dureze doi ani, notează Agerpres.

Reforma copyright-ului a fost adoptată în ciuda criticilor care arătau că va afecta liberul schimb de informații online. S-au pronunțat împotriva acestor măsuri și furnizori de servicii online cum ar fi Wikipedia, Google și YouTube, iar în Europa au avut loc manifestații în special contra prevederilor care obligă platformele media sociale să se asigure în momentul publicării materialelor că nu sunt încălcate drepturile de autor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău