Noua ediție a salonului muzical de la Biblioteca Națională, dedicată muzicii de cameră

  • 27 Februarie 2020 17:10
Noua ediție a salonului muzical de la Biblioteca Națională, dedicată muzicii de cameră

Muzică de cameră a răsunat astăzi în incinta a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, cu ocazia desfășurării unei noi ediții a salonului muzical. Invitați speciali ai ediției au fost membrii formației „Montagnana”, din Belgia, transmite IPN.

Veronica Văluță-Bantaș, șefă de direcție în cadrul Bibliotecii Naționale, a declarat că salonul muzical face parte din activitățile tradiționale ale bibliotecii, încă din anii 1960. Activitatea are ca scop promovarea artei muzicale naționale, universale, a artei interpretative. Totodată, acțiunea urmărește promovarea compozitorilor naționali și internaționali, a tinerelor talente și contribuie la valorificarea culturii muzicale. 

Compozitorul Constantin Rusnac a declarat că astăzi este mai complicat de asimilat muzica de cameră. În opinia sa, dacă s-ar face acest lucru din școală, din grădiniță, muzica de cameră ar fi mai apreciată și mai solicitată de societatea modernă. „Această muzică este trecută prin filiera celor mai talentate persoane. Așa este și cu muzica instrumentală”, a spus Constantin Rusnac.

Invitații din Belgia au interpretat la pian, violară și violoncel piese ale lui Felix Mendelssohn Bartoholdy și Piotr Ilici Ceaikovski.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău