Noua Dreaptă marchează centenarul unirii la Chișinău

  • 30 Noiembrie 2018 17:54
Noua Dreaptă marchează centenarul unirii la Chișinău

La Chișinău, organizația Noua Dreaptă va marca 100 de ani de la Marea Unire cu un marș care va începe la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor, și se va încheia cu o Horă a Unirii la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Într-o conferință de presă la IPN, Tudor Ionescu, președintele organizației Noua Dreaptă, a menționat că este foarte important ca centenarul unirii să fie marcat la Chișinău, deoarece Basarabia a fost prima provincie românească care a decis, la 27 martie 1918, unirea cu România.

„Este greu de imaginat cum ar fi arătat România astăzi  dacă  Basarabia nu ar fi decis să se unească cu patria mamă  la 27 martie 1918. Basarabia a fost cea care a deschis drumul reunificării națiunii române într-un singur stat și a dat curajul celorlalte provincii românești, Bucovina și Transilvania, să decidă să  se unească cu România”, a menționat liderul organizației Noua Dreaptă.

Tudor Ionescu a mai spus că naționaliștii români, unioniștii, nu vor renunța la visul și la idealul reîntregirii. Și la o sută de ani de la unire, aceștia vor continua să lupte pentru întregirea țării. Potrivit acestuia, în scurt timp, în România se va constitui o Alianță Naționalistă care va participa în toate alegerile și care va lupta pentru interesele naționale ale României. Acesta a menționat că și în Republica Moldova este necesar ca forțele unioniste să se unească, căci astfel cresc șansele de a realiza cât mai repede unirea.

Pavel Vintilă președintele organizației Noua Dreaptă din Republica Moldova  a menționat că în anul centenar este important ca și la Chișinău manifestațiile legate de unire să fie la fel de mari ca și în alte orașe românești. În an centenar, Noua Dreaptă și-a asumat mai multe proiecte. Împreună cu alte două organizații, reconstruiește Cimitirul Eroilor. Pavel Vintilă a făcut apel la toți românii să se implice financiar pentru a termina reconstrucția cimitirului unde își dorm somnul de veci ostașii români.

Cristian Dumitriu, responsabil de relațiile externe al organizației Noua Dreapta, a menționat că astăzi Republica Moldova se află într-un context geopolitic care o face vulnerabilă în fața presiunilor externe. Republica Moldova poate să își asigure securitatea doar prin reîntregirea cu România, a mai spus Cristian Dumitriu, făcând apel la politicieni să fie responsabili și să realizeze acest deziderat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău