Noua conducere a Ucrainei și reprezentanții UE au convenit asupra organizării unui nou summit bilteral

  • 29 Mai 2019 13:10
Noua conducere a Ucrainei și reprezentanții UE au convenit asupra organizării unui nou summit bilteral

Administrația noului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, și reprezentanții instituțiilor Uniunii Europene și-au exprimat intenția de a organiza summitul Ucraina-UE planificat de conducerea precedentă de la Kiev, scrie Rador.

Potrivit lui Thomas Mayr Harting, director general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală, Ucraina și UE au convenit asupra organizării summitului bilateral în luna iulie. Cel mai probabil, evenimentul va avea loc pe 8 iulie.

În plus, reprezentantul UE a confirmat că Volodimir Zelenski este așteptat la Bruxelles. "În iunie, îl așteptăm și pe președinte la Bruxelles", a menționat Thomas Mayr Harting, aflat într-o vizită la Kiev.

Surse ale publicației Evropeiska Pravda susțin că noul președinte al Ucrainei intenționează să meargă la Bruxelles săptămâna viitoare, cel mai probabil pe data de 5 iunie. Directorul general al Serviciului European de Acțiune Externă pentru Europa și Asia Centrală însă nu a dorit să comenteze cu privire la data exactă a vizitei lui Zelenski la Bruxelles. "Sper că părțile vor conveni în curând asupra datei și a programului vizitei" - a adăugat oficialul european.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău