Nouă angajați ai MAI au fost confirmați cu COVID-19

  • 01 Aprilie 2020 17:19
Nouă angajați ai MAI au fost confirmați cu COVID-19

Nouă angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au fost internați în spital, după ce în cazul lor a fost confirmată infecția COVID-19, iar 154 se află în autoizolare.

Anunțul a fost făcut de către ministrul de Interne, Pavel Voicu în cadrul unui briefing. Oficialul a specificat că de la instituirea stării de urgență au fost aplicate circa 200 de amenzi, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cea mai mare măsură sunt supuși riscului de infectare angajații de la Poliția de Frontieră și cei de la Situații Excepționale. Ministrul a menționat că în prezent angajații MAI sunt dotați suficient cu mănuși, măști, dar și costume speciale care sunt utilizate atunci când e vorba de intervenția în cazul persoanelor infectate cu COVID-19.

Pavel Voicu a precizat că începând cu data de 17 martie oamenii legii au aplicat 192 de amenzi, dintre acestea 119 au vizat persoanele fizice care nu au respectat regimul de autoizolare, 38 - agenții economici care nu și-au sistat activitatea, iar 24 de șoferi au fost amendați pentru că au îmbarcat mai mulți pasageri decât numărul de scaune din vehicule.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău