Obiecte vestimentare și accesorii din garderoba lui Gabriel Garcia Marquez, scoase la licitație în Mexic

  • 17 Octombrie 2021 18:50
Obiecte vestimentare și accesorii din garderoba lui Gabriel Garcia Marquez, scoase la licitație în Mexic

Circa 400 de obiecte vestimentare și accesorii din garderoba scriitorului Gabriel Garcia Marquez vor fi scoase la licitație începând cu 20 octombrie la Ciudad de Mexico, orașul său de adopție, potrivit familiei celebrului autor columbian, relatează sâmbătă AFP.

Licitația va marca inaugurarea "Casei literare Gabriel Garcia Marquez", un centru cultural din sudul capitalei mexicane, unde autorul romanului "Un veac de singurătate", a trăit o mare parte a vieții sale.

Selecția de obiecte propuse spre vânzare este supravegheată de nepoata sa, Emilia Garcŕ­a Elizondo, care va fi și directoare a viitorului centru cultural.

"'Gabo' purta mai ales costume create de designerii săi de modă preferați", notează Garcia Elizondo într-un comunicat.

"Avem și haine care au fost importante în viața autorului, precum sacoul cu buzunarul din dreapta în care își ținea stiloul cu care semna autografele și care mai are încă pete de cerneală", a subliniat ea.

Sacourile din tweed, simboluri ale stilului lui 'Gabo', fac de asemenea parte din această colecție.

Ținute care au aparținut soției sale, Mercedes Barcha, vor fi de asemenea scoase la vânzare sau doar expuse, precum rochia pe care a purtat-o în ziua în care soțul ei a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1982.

Licitația va începe la 20 octombrie și va avea ca invitați un grup select de o sută de apropiați ai familiei, potrivit ziarului mexican El Milenio.

Încasările licitației vor fi destinate unei fundații care ajută copiii comunităților indigene din sudul Mexicului.

Gabriel Garcia Marquez, reprezentant de seamă al "realismului magic", a murit la 87 ani pe 17 aprilie 2014 în Mexic, unde scriitorul columbian a trăit o mare parte a vieții sale. Soția sa a decedat la aceeași vârstă, pe 15 august 2020.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău