Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021

  • 29 Ianuarie 2020 16:23
Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021

Membrii Guvernului au aprobat în ședința de miercuri, 29 ianuarie, Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021. Acesta prevede mai multe acțiuni preconizate în perioada de referință, care au scopul să îmbunătățească situația în traficul național, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, la nivel național va fi instituită o platformă de comunicare în domeniul siguranței rutiere, de elaborarea căreia vor fi responsabile autoritățile centrale și cele locale, mediul academic și organizații neguvernamentale.

De asemenea, planul prevede îmbunătățirea sistemului de management integrat al acțiunilor instituțiilor specializate de intervenție în cazul accidentelor rutiere, cum ar fi: îmbunătățirea dotării serviciilor de urgență cu autospeciale pentru descarcerare, ambulanțe; adoptarea sistemului MAIS – Scala Maximum Abreviată a Leziunilor ș.a.

Pe de altă parte, planul include măsuri pentru elaborarea și implementarea proiectelor-pilot privind amenajarea pistelor pentru pietoni și bicicliști; identificarea, cercetarea și reabilitarea sectoarelor cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliștilor, conducătorilor de scutere, pietonilor, inclusiv a copiilor; evaluarea activității șoferilor, inclusiv celor cu experiență, precum și a școlilor auto etc.

Cheltuielile aferente implementării Planului de acțiuni menționat vor fi suportate din contul și în limitele bugetului anual, precum și din alte surse conform legislației. Controlul asupra executării hotărârii se pune în sarcina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău