Notă informativă cu privire la desfășurarea concursului Premiul Național 2021

  • 15 Iulie 2021 10:21
Notă informativă cu privire la desfășurarea concursului Premiul Național 2021

A avut loc cea de-a doua ședință a Comisiei pentru decernarea Premiului Național, în cadrul căreia s-au examinat scrisorile de recomandare depuse de candidați, în termenul stabilit, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Conform prevederilor Regulamentului cu privire la concurs, scrisorile de recomandare au fost examinate prin prisma respectării criteriilor și cerințelor anunțate. De remarcat că au fost înaintați candidați din diverse domenii, între care știință, cultură, teatru, medicină și sport. De asemenea, a fost aprobată componența grupurilor de experți pe domenii, care vor examina dosarele concurenților, menționează sursa citată.

Astfel, în următoarea etapă a concursului au fost promovați 25 candidați, care urmează să depună dosarele, cu respectarea prevederilor pct. 21 din Regulamentul cu privire la Premiul Național, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.504/2018, în perioada 15-23 iulie curent, până la ora 15:00, exclusiv în format electronic, la adresa de email: [email protected].  

Adițional, conținutul dosarului trebuie să includă o recomandare din partea unei instituții de profil, alta decât locul de muncă sau instituția de care a fost înaintat. Lucrările științifice sau publicațiile trebuie să fie prezentate, la fel, în format electronic sau sub formă de trimitere la sursa publicării, unde pot fi accesate în format electronic.

De menționat că, laureații Premiului Național ediția 2021, își vor primi distincțiile la Gala concursului ce va fi desfășurată în data de 26 august.

Anual, Guvernul decernează până la 10 Premii Naționale pentru realizări remarcabile care au îmbogățit substanțial știința, tehnologiile, cultura, arta și sportul, au contribuit  la promovarea imaginii pozitive a țării pe plan internațional și care au avut un impact considerabil asupra progresului tehno-științific și social-economic, asupra culturii Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău