Norwegian Air vrea să ceară de la Boeing compensații pentru oprirea la sol a avioanelor MAX

  • 13 Martie 2019 12:37
Norwegian Air vrea să ceară de la Boeing compensații pentru oprirea la sol a avioanelor MAX

Norwegian Air a anunțat miercuri că va cere compensații de la producătorul de avioane Boeing pentru încasările pierdute și costurile suplimentare după ce a oprit la sol flota sa de aparate 737 MAX 8 în urma prăbușirii zborului Ethiopian Airlines.

'Ne așteptăm ca Boeing să își asume această factură', a declarat Norwegian într-un comunicat prin e-mail trimis agenției Reuters.

Compania aeriană cu sediul la Oslo are 18 avioane de pasageri 'MAX' în flota sa de 163 de aeronave. Autoritățile europene de reglementare au oprit la sol marți acest model de avion după accidentul de duminică al unui aparat similar în Etiopia, în care au murit 157 de persoane și care a fost a doua prăbușire a unui astfel de avion din octombrie.

Luni, directorul Boeing, Dennis Muilenburg, le-a transmis angajaților printr-un e-mail că este încrezător în siguranța 737 MAX.

Norwegian a mizat foarte mult pe 'MAX' pentru a deveni aparatul său pentru zboruri pe distanțe scurte și medii în următorii ani, în contextul în care transportatorul low-cost încearcă să sporească eficiența consumului de combustibil și reducând astfel costul zborului.

Compania aeriană își menține comanda pentru mai multe avioane de același tip de la Boeing, a declarat purtătorul de cuvânt Lasse Sandaker-Nielsen.

Norwegian este de așteptat să primească alte câteva zeci de aparate 'MAX' în următorii ani, ridicând numărul total la peste 70 până la sfârșitul anului 2021, potrivit unor anunțuri recente ale companiei.

Marți, Norwegian a anulat câteva zboruri și miercuri cel puțin treizeci de decolări, arată site-ul său, majoritatea fiind programate de pe aeroporturile din Oslo, Stockholm și alte orașe nordice.

Compania a declarat că vrea să minimalizeze impactul asupra pasagerilor, rezervându-le locuri cu alte zboruri și utilizând alte tipuri de avioane din flota sa pentru a ajuta la umplerea golurilor.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău