Norvegia a cerut explicații Israelului privind reținerea navei care livra ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

  • 01 August 2018 08:03
Norvegia a cerut explicații Israelului privind reținerea navei care livra ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

Norvegia a cerut Israelului să explice și să prezinte temeiurile legale pentru reținerea unei nave sub pavilion norvegian care intenționa să transporte ajutoare umanitare în Fâșia Gaza - a declarat marți ministerul de externe al Norvegiei.

Ministerul norvegian a subliniat că diplomații săi din Israel au asigurat asistență consulară celor cinci norvegieni care se aflau printre cei 22 de pasageri și membri ai echipajului vasului Kaarstein. Doi israelieni care se aflau la bordul navei au fost ulterior eliberați. 

"Am cerut autorităților israeliene să clarifice circumstanțele reținerii vasului și să prezinte temeiul legal pentru o asemenea intervenție" - a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului norvegian de externe. Întrebat, un purtător de cuvânt al ministerului israelian de externe a refuzat să comenteze. "Este o navă pașnică, este imposibil ca ea să reprezinte o amenințare la adresa securității Israelului" - a declarat Torstein Dahle, conducătorul organizației Ship to Gaza Norway care a organizat transportul. 

Torstein Dahle a precizat că nava Kaarstein este prima navă umanitară norvegiană care încearcă să spargă blocada impusă de Israel în Fâșia Gaza. 

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău