Nord-vestul Australiei, lovit de ciclonul Blake

  • 07 Ianuarie 2020 20:20
Nord-vestul Australiei, lovit de ciclonul Blake

Un ciclon tropical a adus marți ploi abundente pe coasta de nord-vest a Australiei și rafale de 102 kilometri în orașul Broome, provocând pagube minime, potrivit Agerpres.

Biroul de Meteorologie a declarat că Blake a adus 15 centimetri de ploaie în 24 de ore în această localitate de 14.000 de locuitori, însă nu s-a transformat într-un ciclon de categoria a 2-a, așa cum prognozau meteorologii.

Departamentul de Pompieri și Servicii de Urgență a declarat că au fost înregistrate patru avarii, generate de inundarea unor proprietăți și de un copac căzut peste o mașină. Blake este primul ciclon tropical al sezonului și a devenit luni furtună de categoria 1.

Agenția meteorologică a solicitat populației să se pregătească pentru intemperii, prin procurarea de kituri de urgență, conținând lanterne, radiouri portabile, baterii de rezervă, alimente și apă.

Regiunile din sud-est se confruntă, însă, cu incendii de vegetație considerate de cinci ori mai devastatoare decât cele din Pădurea Amazoniană. Regiunea Victoria a declarat stare de dezastru în zonele care găzduiau aproape 100.000 de locuitori. Incendiile au început în septembrie 2019, iar în ultimele luni se estimează că 1.300 de locuințe au fost distruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău