Nord-vestul Australiei, amenințat de un ciclon

  • 06 Ianuarie 2020 09:28
Nord-vestul Australiei, amenințat de un ciclon

Un ciclon câștiga luni forță în largul coastei din nord-vestul Australiei, amenințând orașul Broome cu vânturi care ar putea atinge 125 de kilometri pe oră, a informat Agenția meteorologică australiană, citată de AFP, preluat de Agerpres.

Această furtună tropicală nu ar trebui să aibă niciun impact asupra incendiilor forestiere devastatoare cu care se confruntă Australia de luni de zile, care fac ravagii în principal în sud-estul imensei insule-continent.

Furtuna tropicală Blake, deja clasificată drept ciclon de categoria 1 - cu vânturi suflând cu 75 kilometri pe oră - este așteptată să treacă în categoria a doua marți dimineață, când va lovi Broome, un oraș de 14.000 de locuitori.

Agenția meteorologică a solicitat populației să ia măsuri în vederea sosirea ciclonului și să pregătească în special kituri de urgență, conținând lanterne, radiouri portabile, baterii de rezervă, alimente și apă.

Meteorologii prognozează că furtuna va fi însoțită de precipitații foarte abundente. Autoritățile se tem de inundații în zonele de coastă ale regiunilor Kimberley și Pilbara. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău