Nord-estul Afganistanului a fost cucerit. Sute de membri ai forțelor de securitate afgane se predau talibanilor

  • 11 August 2021 13:35
Nord-estul Afganistanului a fost cucerit. Sute de membri ai forțelor de securitate afgane se predau talibanilor

„Sute” de membri ai forțelor de securitate afgane, care s-au retras în zona aeroportului din Kunduz, situat în nord-estul Afganistanului, după ce orașulul a fost cucerit de talibani în weekend, s-au predat miercuri grupărilor insurgente, a declarat pentru AFP un consilier local.

„În această dimineață, sute de soldați, polițiști și membri ai forțelor de rezistență (miliții), care se retrăseseră pe aeroport, s-au predat talibanilor cu tot echipamentul din dotare”, a declarat Amruddin Wali, consilier al provinciei Kunduz, transmite Agerpres. 

„Talibanii ne-au încercuit, ei trăgeau cu obuze pe deasupra noastră. Nu a existat nicio modalitate de a replica”, s-a justificat unul dintre soldații afgani aflați pe aeroport.

Acesta a mai adăugat că unitatea sa, formată din 20 de soldați, trei Humvee și patru Pickup-uri „tocmai s-a predat”. „Noi așteptăm doar să obținem scrisoarea de iertare, care să stipuleze grațierea lor”, a adăugat soldatul afgan care reprezintă forțele guvernamentale Kabul.

În timp ce SUA își finalizează retragerea din Afganistan, operațiune ce ar urma să se încheie la 31 august, talibanii și-au intensificat ofensivele pe întreg teritoriul țării în ultimele zile, preluând controlul asupra mai multor capitale de provincie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău