VIDEO | Nor galben de poluare extremă în Mexico. Oamenii sunt sfătuiți să stea în case

  • 15 Mai 2019 14:18
VIDEO | Nor galben de poluare extremă în Mexico. Oamenii sunt sfătuiți să stea în case

Autoritățile din orașul Mexico au declarat urgență de mediu, după ce poluarea din capitala mexicană a atins un nivel potențial periculos pentru sănătatea oamenilor.

Oficalii mexicani au făcut apel la cetățeni să stea în case, mai ales dacă știu că au probleme respiratorii și, de asemenea, au limitat numărul de mașini care pot circula simultan pe străzi, potrivit BBC.

Orașul Mexico a fost cuprins de un nor de ceață densă, de câteva zile. Unul dintre motivele apariției smogului reprezintă incediile de vegetație de lângă oraș.

Nivelul emisiilor de particule de 2,5 microni, cunoscut și ca PM 2.5, a ajuns, marți dimineață, la 158 de micrograme pe metru cub, de șase ori mai mult decât limita recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. 

Particulele PM 2.5 sunt considerate periculoase pentru că sunt foarte mici și pot ajunge în zone profunde ale plămânilor. Expunerea pe termen lung la o astfel de poluare poate cauza cancer și moarte prematură.

Mai mult de 21 de milioane de persoane locuiesc în Mexico, iar capitala a fost renumită dintotdeauna pentru calitatea proastă a aerului. În 1990, nivelul de poluare a scăzut, însă, în ultimii ani, a crescut din nou.

Locuitorii orașului sunt sfătuiți să rămână cât mai mult în casele lor, iar meciuri de fotbal au fost amânate din cauza poluării.

Primarul ia în calcul să închidă și școlile, dacă smogul nu va trece în curând.

 sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău