Nominalizările la Premiile Oscar 2020 vor fi anunțate astăzi de Academia Americană de Film. Cine sunt marii favoriți

  • 13 Ianuarie 2020 13:34
Nominalizările la Premiile Oscar 2020 vor fi anunțate astăzi de Academia Americană de Film. Cine sunt marii favoriți

Academia Americană de Film anunță azi, de la ora 15.20, nominalizările la Premiile Oscar 2020. Ceremonia este prezentată de actorii John Cho și Issa Rae, potrivit Mediafax.

The New York Times a făcut o analiză a surprizelor și controverselor care s-ar putea să apară după anunțarea nominalizărilor la Premiile Oscar 2020, menționând, de asemenea, și care sunt favoriții criticilor de film, notează sursa citată.
 
Într-o competiție de o asemenea anvergură și notorietate, onoarea de a fi nominalizat este aproape la fel de valoroasă ca obținerea premiului în sine, arată The New York Times. Urmărind zvonurile și indiciile din ultima perioadă, se poate contura o idee despre ceea ce vor conține nominalizările la Oscar 2020, dar și despre controversele majore care pot apărea.
 
Ce film va primi cele mai multe nominalizări la Oscar?


După ce „Once Upon a Time…in Hollywood” a obținut recunoașterea fiecărei bresle majore din industrie - cu excepția  Writers Guild of America, așteptările ca acesta să fie liderul nominalizărilor de luni sunt extrem de mari.  Ar putea primi nominalizări la categoriile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), rol secundar (Brad Pitt), scenariu original, cinematografie, editare, design de costume și sunet. Sunt vehiculate cel puțin 11 nominalizări. Alte filme favorite sunt și „The Irishman”, în regia lui Martin Scorsese și filmul de război al lui Sam Mendes „1917”.
 
Vor fi nominalizați și actori de culoare?


După ce BAFTA a lansat marți o listă cu 20 de actori albi, temerile că vom putea participa la o altă rundă de #OscarsSoWhite s-au intensificat. Singura excepție ar putea fi pentru actorii din „Parasite”, peliculă care a obținut o nominalizare la Screen Actors Guild Awards, sau pentru asiaticii din „The Farewell”. Printre actorii de culoare, cele mai „puternice” nume care s-ar putea înscrie în cursa Premiilor Oscar sunt Lupita Nyong („Us”), Song Kang Ho („Parasite”), Cynthia Erivo („Harriet”), Jamie Foxx („Just Mercy”) și Jennifer Lopez („Hustlers”). Song Kang Ho reprezintă cel mai sigur pariu dintre cei enumerați.
 
Cel mai bun regizor


A fost un an minunat pentru regizorii de sex feminin, deși acest lucru nu este vizibil urmărind premiile majore acordate la Globurile de Aur sau BAFTA, care au ales fiecare câte cinci reprezentanți masculini pentru această categorie: Tarantino, Scorsese, Bong, Mendes și regizorul „Joker”, Todd Phillips, au fost apreciați în mod special.
 
Cine va obține titlul de cel mai bun actor?


Propunerile pentru cel mai bun actor de la Premiile Oscar par evidente, după spusele susținătorilor Laurei Dern și ai lui Brad Pitt, dar marea competiție, cea mai aprigă a acestui an, pare că îi va avea drept oponenți pe Joaquin Phoenix („Joker”), Adam Driver („ Marriage Story ”) și Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time… in Hollywood”).
 
Starul „Rocketman”, Taron Egerton, a obținut deja un Glob de Aur pentru cel mai bun actor într-o comedie sau musical, dar și nominalizări SAG și BAFTA. Christian Bale („Ford v Ferrari”), Jonathan Pryce („The Two Popes”), Robert De Niro („The Irishman”) și George MacKay („1917”) sunt alți favoriți ai criticilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău