Noile tarife la apă pentru Chișinău au intrat în vigoare

  • 13 Ianuarie 2023 16:32
Noile tarife la apă pentru Chișinău au intrat în vigoare

Noile tarife pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către SA „Apă-Canal Chișinău” au intrat în vigoare. Hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 11 ianuarie a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Potrivit proiectului aprobat de ANRE, pentru serviciul public de alimentare cu apă se aprobă un tarif de 11,12 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 13,29 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici. Totodată, pentru serviciul public de canalizare și de epurare a apelor uzate se aprobă un tarif de 4,18 lei/m3 pentru consumatorii casnici și un tarif de 11,17 lei/m3 pentru consumatorii noncasnici.

După hotărârea ANRE, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că guvernarea nu permite ajustarea noilor tarife reale pentru aprovizionarea cu apă și canalizare ca orașul să rămână fără apă. „Din cauza că tariful actual pentru apă și canalizare în capitală nu a fost ajustat de foarte mulți ani, iar scumpirile la toate serviciile s-au ținut lanț, de câteva ori fiind majorate în ultima perioadă, prezentul tarif nu permite acoperirea costurilor curente, inclusiv la energia electrică”, susține edilul.

În replică, ANRE a calificat comentariile ca fiind vădit tendențioase, bazate pe analize superficiale și argumente eronate. Instituția mai precizează că tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate au fost determinate și aprobate în strictă conformitate cu prevederile Metodologiei de determinare, aprobare și aplicare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău