Noi violențe sub Arcul de Triumf, la Paris. Zeci de manifestanți au fost reținuți

  • 01 Decembrie 2018 15:02
Noi violențe sub Arcul de Triumf, la Paris. Zeci de manifestanți au fost reținuți

Zeci de persoane au fost reținute sâmbătă, în centrul Parisului, în cursul protestelor violente față de prețurile mari la carburanți, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de publicațiile Le Figaro și Le Monde.

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la un nou miting al mișcării "Vestele Galbene", pe Bulevardul Champs-Élysées din Paris.

Unii manifestanți au atacat cu pietre forțele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă și gaze lacrimogene. Zeci de persoane au fost reținute de forțele de ordine.

Au fost reținute cel puțin 39 de persoane, a confirmat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

Guvernul Édouard Philippe a transmis că este "deschis dialogului". "Suntem deschiși dialogului cu cei care sunt pregătiți în mod sincer pentru acest dialog", a declarat Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Executivului de la Paris.

Mișcarea "Vestelor Galbene" denunță prețurile mari la carburanți, generate de accize, și nivelul de trai din Franța. Președintele Emmanuel Macron a adoptat un ton conciliant, dar a refuzat să renunțe la introducerea unei taxe suplimentare pe carburanți, prevăzută în strategia privind viitorul energetic. Macron a subliniat că Administrația de la Paris nu va ceda în fața violențelor, subliniind că va aplica un plan care prevede închiderea tuturor termocentralelor pe bază de cărbune și a unor centrale atomoelectrice până în anul 2022.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău